Як зробити домашні штруделі

Як правильно штрудель чи штрудель?

Штру́дель (Струдель) (нім. Strudel – «вихор, вирва, вир») – кондитерський виріб у вигляді рулету з прісного, тонко розкоченого і витягнутого тіста з різною начинкою (яблучною, грушевою, вишневою). Штрудель є традиційною випічкою австрійської, німецької, угорської, чеської кухонь.

Де вигадали штрудель?

Більшість дослідників сходиться на думці, що штрудель прийшов до Австрії саме з цієї країни і поширився Європою в період правління Габсбургів. Перший відомий рецепт віденського штруделю датується 1696 роком. Він був знайдений у рукописній куховарській книзі, що збереглася в бібліотеці Віденської ратуші.

Related Post

Як часто поливати алоеЯк часто поливати алое

Рослина піддається гнилі, тому важливо правильно поливати алое. Влітку поливають рясно, після просихання поверхні грунту. Середня частота поливів – кожні три-чотири дні; Вологість. Який потрібен полив для алое? У період

Як відрізнити кабачки від патисонівЯк відрізнити кабачки від патисонів

Який на смак патисон? На смак патисони схожі на кабачки, але мають щільніший м'якуш. Зазвичай патисони маринують. Як і у випадку з огірками, найкращими вважаються невеликі плоди 3-4 сантиметри в