Як висушити гарбуз в домашніх умовах?
Як сушити гарбуз цілком Перед сушінням гарбуз варто помити та витерти рушником. Потім, кожен овоч слід помістити в сітки та підвісити в темному, сухому місці, що добре провітрюється. Цей процес займе, приблизно, 6-8 місяців. Кеш
Як правильно сушити насіння гарбуза?
Треба нагріти духовку до 60-80-ти градусів за Цельсієм, викласти насіння на деко в один шар та помішувати його кожні 30 хвилин, аби воно не пригоріло. Також необхідно лишити дверцята причиненими, щоб всередині добре циркулювало повітря. Швидкий метод сушіння може призвести до того, що насіння трохи підсмажиться.
Як правильно зібрати насіння гарбуза?
Збирати насіння гарбуза можна як з повністю, так і не зовсім дозрілих плодів. А от у перестиглих або таких, що довго лежали після збирання, насіння може почати проростати або навіть псуватись. Гарбуз обережно розрізають гострим, не дуже довгим ножем, виймають насіння. Воно повинно бути білим і щільним на дотик.
Як правильно висушити гарбуз для виробів
Нагрівають духовку до 60 ° С. Встановлюють лист з шматочками гарбуза і сушать з відкритими дверцятами протягом 6 годин. Задіюйте режим обдування для рівномірного охоплення скибочок повітрям. Остудіть скибочки. Переверніть їх на іншу сторону. Підвищіть температуру до 70 ° С. Встановіть деко і сушіть до повного висихання. У електросушарці