Аронія або, як її ще називають, чорноплідна горобина — це справжня скарбниця цінних вітамінів та мікроелементів. А ще вона дуже смачна та чудово підходить для зберігання. Із чорноплідної горобини готують варення, повидло та інші смаколики. Окрім того, її можна засушити або заморозити на зиму.30 лист. 2021 р.
Що можна зробити з чорної горобини?
- Ягоди горобини, а також смородинове і вишневе листя промийте, залийте свіжою водою і поставте на вогонь. Кип'ятіть півгодини під кришкою. …
- В отриману рідину додайте цукор, ванілін та лимонну кислоту. …
- До охолодженого соку додайте горілку, розлийте по бутлях — напій готовий до вживання.
Кеш
Що лікує чорноплідна горобина?
Плоди горобини використовують: як полівітамінний засіб при гіпо- та авітамінозах; вони мають в'яжучу, послаблювальну, сечогінну, жовчогінну, потогінну, репаративну, кровоспинну та капіляро-зміцнювальну дію; зменшують кількість холестерину в крові й жирів у печінці, що робить їх корисними при ожирінні. Кеш
Що лікує Черноплодная Рябина?
Користь і властивості аронії чорноплідної Плоди корисні для кращого згортання крові, при ревматизмі і кровотечах, діабеті, алергії та атеросклерозі. Кеш
Горобина чорноплідна — Вікіпедія
Плоди горобини чорноплідної використовують у науковій медицині як гіпотензивний, капілярозміцнювальний, сечогінний й жовчогінний, полівітамінний засіб, зокрема для профілактики Р …