Що буде якщо кожного дня їсти насіння соняшника?
Медики кажуть, що вона покращує роботу шлунково-кишкового тракту і позбавляє від запорів. Вживаючи клітковину, людина відчуває себе більш ситою. Фахівці кажуть, що насіння соняшнику містять багато корисних жирів, які знижують рівень холестерину в крові. Тому цим ви захищаєте себе від інфарктів та інсультів.
Чому не можна їсти насіння соняшника?
Вони свідчать, що зловживання насінням (щодня більше 100 грамів) може викликати надлишок натрію в організмі, що тягне, крім зайвої ваги, серцево-судинні захворювання, порушення роботи серця, панкреатит, виразку шлунку та інші серйозні неприємності зі здоров'ям.
Як краще сушити насіння соняшника в домашніх умовах?
Соняшник на насіння сушать за температури теплоносія 50–55 °С для зерна з вологістю нижчою за 14%, 46–50 °С — для зерна вологістю 14–20% і не вищою як 43–45 °С — для зерна вологістю понад 20%. Таке сушіння є оптимальним для збереження всіх властивостей насіння й утворення сприятливих для тривалого зберігання умов.
Соняшник: вирощування з насіння, фото, посадка і догляд у …
Культура соняшник олійний (лат. Helianthus annuus)є однорічною рослиною заввишки до 2,5 м зі стрижневою кореневою системою, що проникає на …