Консервовані огірки і розсіл містять пробіотики, необхідні людині для нормального функціонування кишечника. Також в складі розсолу є кальцій, калій, магній, залізо та інші корисні речовини. Регулярно вживаючи розсіл, ви можете зміцнити імунітет, поліпшити апетит, прискорити метаболізм і попередити зневоднення.24 лист. 2022 р.
Що можна зробити з розсолом від огірків?
Огірковий розсіл можна використовувати в супі, маринаді для м'яса і навіть у випічці. Огірковий розсіл відомий дорослим як відмінний засіб від похмілля. Однак це не єдина корисна властивість розсолу. Рідину з солоних огірків можна додати в випічку, використовувати для маринування м'яса або зварити суп на її основі.
Як Приготувати розсіл для квашених огірків?
Підготувати воду для розсолу і розвести в ній сіль (з розрахунку 3 ст. ложки на 1,5 л води). Розсіл має повністю покривати вміст миски або каструлі. Накрити кришкою та поставити ємність у темне тепле місце для квасіння на 3-5 днів.
Чого хочеться розсолу?
В огірках і розсолі, крім натрію, міститься вітамін K (12 відсотків від добової дози) і вітамін A (24 відсотки від добової дози). При нестачі цих вітамінів може виникнути потяг до солоних огірків. А на оцет, який використовують при маринуванні, тягне при зниженій кислотності шлунка.
Розсіл від огірків чим корисний
Сіль може підвищити ваш артеріальний тиск, а великий вміст натрію може більше завдати шкоди, ніж принести користь.