Чому не можна закривати з йодованою сіллю?
Якщо спитати пораду у представників старшого покоління, всі вони одноголосно скажуть, що консервувати продукти з йодованою сіллю категорично не можна. Справа в тому, що 20-30 років тому її збагачували йодидом калію. Ця хімічна сполука негативно впливала на смак і колір овочів при засолюванні.
Як правильно користуватися йодованою сіллю?
Вживати йодовану сіль потрібно в такій самій кількості, як і звичайну. Достатньо щодня вживати разом з їжею 5-6 грамів такої солі.
Що потрібно щоб квашена капуста була хрусткою?
Щоб капуста була хрусткою, рекомендується процес заквашування починати при кімнатній температурі, а закінчувати приблизно при 0 ° С. Для отримання хрусткої капусти готуємо її в розсолі.
Чи можна солити капусту йодованою сіллю: аргументи за і про…