Маринований імбир представляє собою хрусткі тонкі слайси кореня імбиру рожевого кольору з гостро-солодким смаком. Завдяки маринаду імбир втрачає притаманну йому зайву гіркоту. Його використовують як обов'язковий інгредієнт для суші, ролів, сашимі.
Чому маринований імбир червоний?
Відповідь дуже проста: до складу коріння входять так звані флавоноїди, які вступають у хімічну реакцію з розчином для маринування. У результаті пелюстки стають ніжно-рожевими або червоними, якщо імбир витримувався трохи довше.
Чому маринований імбир рожевий?
Для того щоб домогтися такого кольору, продукт фарбують харчовим барвником. Найчастіше це Е124. Барвник не впливає на смак імбиру, але надає йому цікавий рожевий відтінок, інформує Ukr. Media. Кеш
Кому не можна пити імбир?
При всій користі імбир протипоказаний вагітним, оскільки може викликати передчасні пологи. Не можна його вживати людям із зниженим згортанням крові: імбир здатний зробити її ще рідшою і прискорити кровообіг. Його строго протипоказано діабетикам.
Маринований імбир: 5 рецептів в домашніх умовах
Маринований імбир рекомендується вживати при грипі, застуді, запаленні горла і верхніх дихальних шляхів. Регулярний прийом покращує самопочуття, допомагає откашлять мокротиння, а також …